Bilfri reise

Det var en vellykket Sykle til jobben-kampanje som ble gjennomført i Eigersund kommune i 2016! Hele 262 personer var aktive i kampanjen, alle sponset av Sykkelbyen Egersund. En tilbakemelding som ble nevnt flere ganger var at det hadde vært kjekt å kunne fortsette med registreringen av aktivitet. På den måten kan deltakere få motivasjon til å velge bort bilen og reise bilfritt over en lengre periode enn de 60 dagene den ordinære kampanjen foregår.

Sykkelbyen Egersund ønsker å motivere til helårsbruk av sykkel, og ser en helårlig registreringsløsning gjennom Sykle til jobben som en god måte å kunne gi det lille ekstra som skal til for å opprettholde den gode vanen som oppnås gjennom kampanjeperioden. Når ett år er gått, er forhåpentligvis det mest naturlige valget når du står opp om morgenen å velge sykkelen som fremkomstmiddel til jobb eller andre ærend. Kan hende det også da har blitt naturlig å ta seg en lengre sykkeltur i ny og ne for å nyte vår nydelige skjærgård eller lynghei?

Alle som bor eller jobber i Eigersund kommune har muligheten til å være med – sponset av Sykkelbyen! Sett sammen et lag på arbeidsplassen, finn noen dere ønsker å konkurrere mot, eller vær med på eget initiativ. I selve kampanjeperioden til Sykle til jobben (19. april – 17. juni) vil det være flotte premier, akkurat som tidligere år. Forskjellen nå er at vi kan ha kampanjer videre utover året. Hvem klarer å fortsette å sykle når nettene blir lange og kulda setter inn? Arbeidsgivere kan, i samarbeid med Sykkelbyen, ha egne kampanjer i tillegg.

Eigersund får med denne helårsløsningen en egen nettside: www.egersund.sykletiljobben.no for registrering av bilfrie reiser. Her legges all aktivitet til eigersundsregistrerte deltakere inn, og vil være synlig hele året. Denne lokale Internettsiden vil være sømløs med Sykle til jobben sin Internettregistrering, og det er derfor mulig å få med seg registrert aktivitet fra starten av og ut hele året.

Merk deg også at det er all type fysisk aktivitet som kan registreres i Sykle til jobben, ikke bare sykling: Gåturer, ridning, yoga, padling, golf, og mange flere. Så her er det bare å melde seg på og registrere og la seg motivere!